zaterdag 10 september 2011

Hevig noodweer trekt over Nederland

Zaterdag vierde Iris haar 13e verjaardag. En je kunt een hoop over het weer hier in Nederland zeggen, maar Iris heeft het geluk dat ze al 13 jaar lang haar verjaardag buiten kan vieren, omdat het altijd dan nét mooi weer is. En zo ook dit jaar. Oké, de zon ontbrak, maar de temperatuur was goed. Zelfs benauwd.

Het is dan ook geen tel in mij opgekomen toen Rob mij vroeg of ik terug wilde rijden, dat de reis uit Zuid - Scharwoude lange zou duren... Nou misschien door werkzaamheden op de A2.

Om 20.45 uur vertrekken wij en met een omweg bij Alkmaar rijden we verder op de A9, waar we bij Badhoevendorp flink in de file komen te staan als er 3 rijbanen worden afgesloten worden en we over de vluchtstrook verder moeten rijden.

Het optrekken en weer stilstaan doen ineens weer mijn knieblessure opspelen;-(

Maar afijn, er zijn ergere plaatsen om te stil te staan, want met een achtergrond met vele weerlichten zien we diverse vliegtuigen vlak voor ons landen op Schiphol. Een heel bijzonder gezicht zo'n hemel die continue verlicht wordt maar waarbij je geen donderklap of regenspat ziet.

Dat is wat anders als we bij Amsterdam de A2 opdraaien; we komen in hevig noodweer terecht en de regen (en soms hagel) valt met bakken uit de lucht, zodat je wel gedwongen wordt om 50-70 km te rijden.... en dat op een 5-baans snelweg.

Om 22.45 uur rijden we bij ons de straat in... ik ben volledig 'gebroken' van deze noodweerrit... Autorijden met bekkenklachten is al zwaar, maar als de reisduur dan ook nog verdubbeld wordt en het zo'n intensieve rit wordt.... dan is het niet meer leuk en dan is het zo gauw mogelijk naar bedje gaan en hopen op een nieuwe dag met nieuwe kansen!!!
NOS-journaal
Het zware onweer dat gisteravond over het land trok, heeft vooral in de regio Utrecht voor overlast gezorgd.
Bij Bunnik kwam een boom vlak voor een trein op het spoor terecht. De trein en de bovenleiding raakten beschadigd.
Op de snelwegen bij Utrecht stopten automobilisten op de vluchtstrook. Ze durfden niet verder te rijden in de stromende regen. In de regio waren tientallen meldingen van stormschade en wateroverlast.

Code oranje

Rond 21.00 uur uur kondigde het KNMI code oranje af voor bliksem en 'zeer pittige buien' in een groot deel van het land.
Het onweer kwam bij Zeeland het land binnen en trok naar het noordoosten. Op sommige plaatsen in het zuidwesten telde het KNMI 800 bliksemflitsen per 5 minuten, en er waren meldingen van flinke hagelstenen.
Ook in Zeeland waren er veel meldingen van wateroverlast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten